Za Deteto Съвети Как да отгледам дъщеря: съвети за татковци

Как да отгледам дъщеря: съвети за татковци

По някаква причина ролята на бащата в отглеждането на дъщеря му често се пренебрегва. Тъй като детето е женско, тогава майката трябва да участва в неговото възпитание. Бащата обаче играе не по -малка роля в живота на момичето от майката. От мъжа зависи не само общото развитие на бебето, но и способността му да общува с мъжкия пол в бъдеще. И това е само малка част от това, което един баща просто е длъжен да даде на дъщеря си.

Но често на практика можете да се сблъскате с факта, че бащите не проявяват интерес към отглеждането на дъщерите си, защото те просто не знаят как да направят това. Искаме да дадем на татковците някои съвети, които ще им помогнат да вземат правилния курс и да ги насочат в правилната посока при решаването на такъв труден въпрос.

Участието в родителството трябва да бъде равно. Много мъже действат според някакъв нелеп стереотип: след като се роди дъщеря, това означава, че една жена трябва да участва изцяло във възпитанието й (уж са с бебе от различен пол, а баща й няма да я научи на нищо полезно). Разбира се, по -голямата част от знанията трябва да се предадат на дъщерята от майката. Това са и правилата на поведение, и основите на хигиената, и основите на използването на козметика и много, много повече. Но това изобщо не означава, че бащата може напълно да забрави за възпитанието, отдавайки го изцяло в ръцете на съпругата си. В процеса на връзката си с баща си момичето се научава да установява контакт с противоположния пол, а самото поведение на бащата, отношението му към дъщеря й служи като един вид „идеал“ за нея, според който в бъдеще тя ще оценява действията на мъжете. Следователно при възпитанието на бебето със сигурност са важни както ролята на майката, така и ролята на бащата.
Бащата трябва да заеме позицията на „справедлив баща“. Мъжете обикновено развиват два модела на поведение с дъщерите си. Първият е всеобхватното угаждане на бебето: бащата ще направи всичко за бебето си, от което тя се нуждае само. Но с течение на времето, осъзнавайки силата си над баща си, момичето най -вероятно ще започне да го използва. Разбира се, това поведение няма да доведе до нищо добро. Вторият модел на поведение е „строг татко“, изискващ пълно и безусловно подчинение. Именно с такива бащи майките плашат децата („Сега татко ще дойде, ще те накаже“). В този случай детето се управлява изключително от страх. Затова е най -добре да заемете неутрална позиция („справедлив татко“). Тоест, когато е необходимо – да се караме, да обясняваме какво не е наред, когато е необходимо – да похвалим.

3. Необходимо е да изградите доверчиви отношения с дъщеря си. Дъщерята трябва да е сигурна, че може да дойде при баща си по всяко време, да сподели проблемите си, да поиска съвет и баща й определено ще я изслуша. Опасявайки се, че майката (тъй като това е присъщо на някои жени) ще започне да прекалено драматизира, момичетата предпочитат да се обърнат за помощ към бащите си. И за да може дъщерята да бъде сигурна, че разговорът ще остане между нея и баща й, е необходимо да се изгради доверителна връзка с нея от най -ранна възраст: не е нужно да отказвате внимание на детето, като се позовавате на заетост , да се смеят на неуспехите; трябва да се радваме на успеха й, да се тревожим с нея – всичко това ще спечели бързото разположение на бебето.

4. Играйте с дъщеря си! Повечето от игрите на дъщерята изглеждат „не мъжествени“ на бащата: кукли, чинии, колички, тоалети, мъниста и мъниста се считат от бащата за „момичешко забавление“. Е, как възрастен мъж може да участва в това ?! Срамежливостта, нежеланието да проявят слабост карат бащите да отказват да играят с дъщеря си. Но в това всъщност няма нищо срамно. Необходимо е да се отървете от всички тези стереотипи, възгледи отвън, срам от главата. И не е необходимо да играете „момичешки“ игри с дъщеря си, защото освен тях има много други забавления (кубчета, мозайки, пъзели, рисуване и т.н.). Направете къща за нейните кукли, съберете жираф от конструктора, научете я да играе шах. Основното нещо е да не отказвате бебето в играта.

5. Научете се да се грижите за момичето. Доста често бащите, прехвърляйки всички „женски“ отговорности по грижите за дъщеря си на съпругите си, след това остават заложници на липсата на знания и умения. Прически, маникюр, мода, дрехи – мъжете са слабо запознати с всичко това. В резултат на това, когато дъщерята започне да разказва нещо за „женските“ неща, които я интересуват, бащата смело ще я изпрати на майка си. Но изобщо не е необходимо да се гмуркате в този свят с главата си – достатъчно е да знаете основния минимум. В противен случай момичето може да схване грешната представа, че е безсмислено да се приближава, да разказва, да пита баща си.

Нека вземем за пример една тривиална ситуация: майка ми е ходила на работа, бащата остава вкъщи с дъщеря си. Това изисква елементарни познания за това как да си сплете плитките, какво да облече, с какъв шампоан да си измие косата и т. Н. Следователно няма нищо срамно да знаете поне малко за всички тези „женски“ неща (между другото, това може предизвика гордост от дъщеря ми за такъв „напреднал“ баща).

Източник: https://avtogumi.net

Related Post

изберете дървени играчи за вашето дете

Защо да изберете дървени играчки за вашето детеЗащо да изберете дървени играчки за вашето дете

Детските години са от изключително значение за оформянето на характер, умения и знания на по-късен етап от живота. А един от най-важните елементи през тези години от нашия живот са

Как да научите детето да помага в къщиКак да научите детето да помага в къщи

След като са проучили грешките и са ги „изпробвали“ в собствената си ситуация (най -вероятно са такива), мъдрите родители трябва да приемат идеята, че собственото им поведение ще трябва да

Външно осветление ГамаЛайт

Градински и външни осветителни – моди и трендовеГрадински и външни осветителни – моди и трендове

Дизайнът на един дом не се отнася само до вътрешните части на помещението. Той се простира до терасите, градините и други външни пространства. За да бъде Вашия дом перфектен и