Za Deteto Съвети Какво трябва да се научи на дете под 10 години? Съвети за майките

Какво трябва да се научи на дете под 10 години? Съвети за майките

1. Момичетата и момчетата са равни, и двете трябва да бъдат уважавани.

Уважението е качество, което определено си заслужава да се внуши на дете. Включително уважение към връстниците, независимо от техния пол.

2. Не се страхувайте да грешите.

Да се ​​учим от грешките на другите е талант, който не се дава на всеки. Важно е да сте в състояние да издържите ползите от неуспехите си. Научете детето си да не се страхува от загуба и грешки.

3. Оценките не са основното. Основното е знанието.

Колко родители се скараха на децата си за всеки клас, който не отговаря на очакванията им. Но оценката не винаги е показател за знания. Може би детето ви просто умее да изневерява. От детството му внушете идеята, че знанието е много по -важно от оценките в дневник.

4. Родителите не са врагове, винаги можете да се обърнете към тях за помощ

Не всеки успява да бъде приятел на детето си, особено след като то вече има приятели. И всичко, което се изисква, са добри родители, които знаят кога да спрат във всичко. Покажете на детето си, че може да ви се вярва. Морализиращият тон или виковете не са най -добрият начин да направите това.

5. Не правете това, което не харесвате, за да спечелите одобрението на другите.

Детето не винаги разбира, че популярността не е основното нещо в живота и се стреми да го получи с всички сили. Покажете с пример, че е по -важно да бъдете честни и достойни, отколкото да печелите благоволението на другите, като престъпвате принципите си.

Related Post

Как да изберете бракоразводен адвокат за развод по исков редКак да изберете бракоразводен адвокат за развод по исков ред

Как да изберете бракоразводен адвокат за развод по исков ред: Стъпки за ефективно преговаряне и избор на правен професионалист   Изборът на подходящ бракоразводен адвокат за развод по исков ред

Как да изберете блуза в големи размери?Как да изберете блуза в големи размери?

За модата няма идеална фигура – всеки може да изглежда добре, но ако сте по-пълна, трябва да избирате дрехите особено внимателно. Правилно подбраните неща ще ви помогнат да скриете несъвършенствата

Комплекси поради външен вид. Как можете да помогнете на детето си да приеме себе си?Комплекси поради външен вид. Как можете да помогнете на детето си да приеме себе си?

Самочувствието на нашите деца директно зависи от това как те се отнасят към външния си вид. Дори възрастните не винаги успяват да приемат външния си вид и да живеят с