Za Deteto Идеи Защо децата трябва да помагат на родителите

Защо децата трябва да помагат на родителите

Каква е същността на образованието на децата относно уменията за домашна работа и желанието да го правят? Нека разгледаме практически примери:

Развиването на умения за самообслужване и поддържането на собствената ви стая чиста е важно за възпитаването на зряла личност като цяло. Детето трябва да разбере, че да бъдеш мърляв, мръсен и да имаш същия дом е лошо и осъдено. Не използвайте като пример асоциални хора. Причините, поради които са станали такива, са различни и непонятни за малките деца.
Разбирането, че децата трябва да помагат на родителите си в къщата, е част от формирането на уважение към старейшините, желание да улеснят работния им ден, като поемат някои от отговорностите. Тук моят собствен пример за подпомагане на възрастни родители или самотни съседи, ако няма роднини, е подходящ.
Грижата за домашни любимци учи малките деца да поемат отговорност за „нашите малки братя“. Храненето, лечението, почистването, ходенето насърчават състраданието у детето и разбирането, че някой не може без неговата помощ. Такова отговорно отношение към животните води и до желание за защита на слабите.
Уменията за подкрепа на възрастни не са специфични за пола. Момчетата трябва да могат да поддържат себе си и къщата в ред, такива умения са задължителни за млад мъж преди да заминат за армията, за момичетата съответно са изключително важни за успешен брак.

И разбира се, възпитанието, получено в детството, ще повлияе на бъдещите семейства, отношенията между съпрузите, спокоен вътрешен климат и формирането на бъдещото поколение.

КАКВО ДЕТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ВЪЗРАСТ НА ВЪЗРАСТТА

Препоръките на учителите ще помогнат да се определи обхватът на отговорностите за детето, според възрастта:

На 2-3 години

Хлапето уверено поставя играчки в кутия, изхвърля използвани салфетки или чинии за еднократна употреба, помага да се сервира масата. Децата на тази възраст наистина се радват да подреждат обувките си. Тези класове също имат учебен ефект (например, те формират способността да сортират обекти според един критерий и т.н.).

На 4-5 години

Задачите се усложняват. Сега детето е помолено да подреди книги по рафтовете, да премахне приборите за хранене в килиите, да сгъне бельото, да оправи леглото.

На 6-7 години

Децата почистват стаята, подреждат и подреждат нещата. На детето трябва да се повери поливане на стайни растения, миене на съдове с лека мръсотия (лъжици, вилици, чаши), окачване на дрехи.

На 8-9 години

Тийнейджърът трябва да се справи с избърсването и обезпрашаването на рафтовете. Подстригване на домашни любимци с почистване на клетки и тави. Струва си да поправите извозването на боклука зад него. Почистването на собствените ви обувки и окачването на дрехите в килера трябва да стане ежедневие.

На 10-12 години

По това време детето почиства с прахосмукачка, знае как работят съдомиялната и пералнята, знае как да готви прости ястия, сервира се в отсъствие на възрастни: загрява храната, почиства апартамента преди пристигането на родителите му.

13 и повече

Ако възпитанието е било организирано правилно, тийнейджърът вече е напълно независим. Той не се нуждае от напомняния за домакинска работа.

Разбира се, препоръките са условни, всичко зависи от развитието на детето (психическо и физическо), както и от желанието на родителите да възпитават, включително и себе си. Използвайки приложената връзка, можете да изтеглите ръководство за това как едно дете може да помага в къщата в съответствие с възрастта.

Related Post

Диамантени гоблени за момичета

Подходящи коледни подаръци за подрастващи момичетаПодходящи коледни подаръци за подрастващи момичета

Изборът на коледни подаръци е винаги вълнуващ но и труден момент. Особено когато става въпрос за подаръци за Коледа за деца, съвсем нормално е да се лутате в идеи и

Идеи за подаръци за служители

5 идеи за подаръци за признателност за служителите5 идеи за подаръци за признателност за служителите

Често забравяме да покажем на хората около нас, че оценяваме тяхното присъствие, техните усилия, тяхната отдаденост и подкрепа. Това важи не само в личен план, но и в работната среда.