Za Deteto Идеи,Полезно Полезни съвети за родители на две години

Полезни съвети за родители на две години

Сега вашето бебе вече е на 2 години. Той показва независимост. Той се опитва да ви имитира във всичко. Вашето дете може вече да общува с вас, все още с отделни думи и кратки фрази. Често езикът на вашето бебе е напълно неразбираем за външни хора, но вие вече разбирате всичко, което той иска да ви каже. Емоционално 2-годишно дете е много добре развито. Той знае какво иска, мислите му са станали по -концентрирани, така че негодуванията, истерията и изблиците на радостни емоции непрекъснато се редуват помежду си.

Комуникирайте с детето си колкото е възможно повече.

Общуването с дете е преди всичко преподаване на роден език. Следователно, колкото повече говорите с бебето си, толкова по -грамотно става то. Вашето 2-годишно дете вече разбира повече думи. Затова, ако направи нещо нередно, не му крещи. Опитайте се да обясните на детето защо мама / татко не иска той / тя да направи това. Научете детето си на диалог. Това ще ви помогне много в бъдеще.

2. Образователни игри за деца на 2 години.

На тази възраст вашето бебе е интуитивно много подвижно. Но физическата активност при различните деца се проявява по различни начини. Много често това може да се прояви в разбиване и срутване на всичко наоколо. Задачата на родителите е да насочат тази неудържима енергия надясно

канал. Детската гимнастика, танците под музика и много други дейности на открито ще ви помогнат да забавлявате и развивате детето си.

3. Научете детето си да играе с други деца.

От 2 -годишна възраст детето постепенно се превръща от наблюдател в активен участник в различни съвместни игри с други деца. Той вече участва активно в ролевите игри на по-големи деца. На този етап родителите трябва да помогнат на бебето да се присъедини към екипа. Насърчавайте малкото си дете да има добро, положително поведение с други деца. И го пазете от агресивното поведение на други деца. Не мислете, че децата ще се справят сами в конфликтни ситуации.

4. Разширете речника на вашето дете.

Вашето дете вече разбира много думи, може би още не всички думи могат да бъдат изречени. Но трябва постоянно да разширявате речника му. Ако се разхождате с детето си и видите някой интересен нов обект, можете да кажете на детето си за това. Назовете темата няколко пъти и я опишете с прости думи, с които детето ви вече е запознато. Така ден след ден детето ви събира все повече информация за света около него.

5. Запознайте вашето мъниче с музиката.

Разбира се, детето ви вече е запознато с музиката. Той я чува често. Възраст 2 е идеален за започване на музикално образование. Нека малките слушат музикални фрагменти и единични ноти. По метода на постоянно повтаряне те ще запомнят основите на музикалната грамотност.

6. Пребройте предметите с детето си.

Опитайте се да преброите всичко с вашето бебе: играчки, дървета, къщи, коли и т.н. Покажете на детето си различни снимки на едни и същи или различни предмети и ги пребройте заедно. Той помага да се развият математическите умения на вашето дете.

7. Привлечете вниманието на детето към цветовете на предметите.

За да развиете визуално възприятие, когато говорите с детето си, винаги обръщайте внимание на цвета на обекта.

8. Обърнете внимание на детето към дефиницията на предмета – „кой?“

На тази възраст детето вече може да определи свойствата на даден обект: голям – малък, студен – горещ, тъмно – светъл, дървен и т.н. Ето защо, когато описвате нов предмет, дайте му точно определение какво представлява.

9. Спрете агресивното поведение към други деца и възрастни.

Агресивното поведение от страна на детето е неприемливо. Следователно задачата на родителя е да потисне подобни прояви. Необходимо е да се обясни на детето, че това не може да се направи. Никога не се смейте и не възнаграждавайте, когато детето ви започне да се държи агресивно. Това, което сега ви изглежда смешно, може да причини много проблеми по -късно.

10. Покажете на бебето си, че го обичате много. Вашето бебе се нуждае от вашата любов и грижи.

Related Post

Как да организирате посещения на детегледачка по домовете на празниците във ВарнаКак да организирате посещения на детегледачка по домовете на празниците във Варна

Намерете професионална детегледачка за посещения по домовете във Варна: Пълно ръководство за организиране на празнични грижи за вашите деца   Намирането на професионална детегледачка за посещения по домовете във Варна

Младежки максимализъм: как да реагираме?Младежки максимализъм: как да реагираме?

Максимализмът се нарича склонност към крайности: възможно най -честно, справедливо, правилно. В различна степен е характерно за почти всички хора. В младостта това явление е много ярко поради самочувствието и

Предимства на детегледачки с обучение в ранното развитие на децата: Важни аспекти за родителите в ПловдивПредимства на детегледачки с обучение в ранното развитие на децата: Важни аспекти за родителите в Пловдив

Изследване на значението на детегледачките с обучение в ранното развитие на децата: Пловдивски родители разкриват възможностите за активно обучение и социализация на децата си   В сегашната епоха, където ранното