Za Deteto Идеи Безопастност на детето на море или басейн

Безопастност на детето на море или басейн

Много родители водят децата си на басейн или ги учат да плуват в открити води. В същото време е много важно да се спазват правилата за безопасност на водата. Статистиката показва, че опасното поведение на водата е водещата причина за смърт при деца на възраст от 1 до 4 години. И такива случаи са особено чести през топлия сезон.

Въпреки че родителите са наясно, че плуването е важно умение за детето, те имат своя гледна точка кога да започнат да преподават плуване и какви методи да използват. Независимо от вашето мнение по този въпрос, трябва да се спазват определени правила, за да не излагате детето си в опасност, когато се научи да плува. Нека ги разгледаме по -подробно.

1. Внимателно подгответе детето си, преди да влезе във водата

Научете детето си да поема отговорно всички необходими процедури всеки път, когато ще плува: обличайте бански, нанасяйте слънцезащитни продукти и т.н. Така с течение на времето детето ще разбере, че е невъзможно да влезе във водата по всяко време, когато пожелае. Това също ще намали вероятността детето да тича да плува без вашето наблюдение.

2. Не позволявайте на детето да влиза във водата без разрешение

Обяснете на детето си, че преди да отиде да плува, то трябва не само да ви разкаже за това, но и да чуе вашето разрешение. Съгласете се какво означава вашата фраза, че детето може да плува – това ще ви помогне да избегнете недоразумения. Ако сте последователни в спазването на това правило, детето ще разбере, че е невъзможно да ходи на плуване без да пита.

3. Не използвайте въздушни матраци или други средства, които помагат на детето да стои във водата.

Спасителните жилетки са предназначени да предотвратят удавянето на детето и се препоръчват да се носят на дете, плуващо в открита вода. Въздушните матраци и други устройства, които детето държи да стои във водата, могат внезапно да се изплъзнат от ръцете им. Тези инструменти създават фалшиво чувство за сигурност както при родителите, така и при детето, така че е най -добре да не ги използвате. Вместо това научете детето си да внимава да не плува в дълбоки води.

4. Не е необходимо детето да плува винаги с очила

Много родители купуват очила за плуване на децата си, но не е задължително. Научете детето си да отваря очи под вода. Така, ако едно дете се спъне във водата или случайно влезе в дълбока вода, то ще може да отвори очи под водата и спокойно да усети дъното. Това ще спаси детето от паника и ще му помогне спокойно да намери безопасно място.

5. Не позволявайте на страховете ви да обезкуражат детето ви да се научи да плува.

Не се паникьосвайте, ако изведнъж видите лицето на детето да изчезва под водата. В противен случай има голяма вероятност емоциите ви да се предадат на детето.

Малките деца трябва да бъдат научени да задържат дъха си и да издишват под вода. Това може да стане например, когато детето се къпе. Така че детето няма да се обърка, ако отиде под водата.

Разбира се, родителите трябва постоянно да наблюдават детето, докато то е във водата. Изберете безопасни зони за къпане на бебета, които са маркирани като безопасна зона за къпане на бебето.

И накрая, запишете детето си в секцията за плуване. Под ръководството на треньор той бързо ще се научи да стои уверено на водата и вие можете да сте сигурни в безопасността на детето си по време на плуване.

Related Post

Идеи за подаръци за служители

5 идеи за подаръци за признателност за служителите5 идеи за подаръци за признателност за служителите

Често забравяме да покажем на хората около нас, че оценяваме тяхното присъствие, техните усилия, тяхната отдаденост и подкрепа. Това важи не само в личен план, но и в работната среда.

Диамантени гоблени за момичета

Подходящи коледни подаръци за подрастващи момичетаПодходящи коледни подаръци за подрастващи момичета

Изборът на коледни подаръци е винаги вълнуващ но и труден момент. Особено когато става въпрос за подаръци за Коледа за деца, съвсем нормално е да се лутате в идеи и