Za Deteto Полезно Цялостен ремонт на апартамент

Цялостен ремонт на апартамент

В процеса на извършване на цялостен ремонт на апартаменти в нови сгради, всеки изпълнител разработва за себе си оптималния алгоритъм и последователност за завършване на етапите на ремонт, всеки отговаря на въпроса „как да го направя правилно“ по свой начин, но основните етапи винаги са едни и същи.

По-долу описваме оптималните етапи на ремонт на апартамент в нова сграда от нулата, стъпка по стъпка, според нас. Такава последователност ви позволява да извършвате работа на етапи и паралелно и да не разваляте резултата от предварително завършена работа, като също така се придържате към ясен график, вероятността да забравите или пропуснете нещо е намалена.

Всеки цялостен ремонт на апартамент трябва да започне с проект и не става дума толкова за „красиви снимки“, а за технически проект, в който важни точки като вида и дебелината на покритията по пода и стените, вида и параметрите трябва да се определи в началния етап на вратите, местоположението на електрическите контакти (осветление и контакти ).

Наличност слаботокови мрежи (пожарни и аларми против кражба, видеонаблюдение, телевизия, интернет, климатик, контрол на осветлението). Предпоставка и най-важен етап от ремонта на апартамент е одобрението на проекта, което ще избегне конфликтни ситуации и допълнителни неотчетени дейности.

Трябва да бъде правило постепенно да се въвеждат възникващите промени, така че във всеки момент в процеса на ремонт на апартамент да можете да видите най-новите данни за проекта.

 

 

Технически проект и етапи на ремонтните дейности

Първият етап след одобрението на проекта са мобилизационни дейности, които включват закупуване на всички консумативи и компоненти за осигуряване на временно електрозахранване, осветление, канализация (включително ВиК инсталации) и водоснабдяване, както и в случай на работници, живеещи в ж.к. съоръжението, домакински дейности. Освен това, заедно с мобилизацията, се закупуват и консумативи (торби за смет, технически иструменти, шпатули , ръкавици и др.) и почистващи препарати (лопати, мопове, парцали, кофи, чували и др.).

Осигуряването на строителната площадка с груби материали трябва да се обсъди отделно, тъй като поетапното динамично снабдяване на строителната площадка е един от ключовите фактори, влияещи върху скоростта и качеството на ремонта, така че този въпрос трябва да бъде поверен на професионалисти.

Не трябва да купувате всички груби довършителни материали наведнъж, въпреки че от гледна точка на икономичността това може да изглежда като правилно решение, защото ако обектът е напълно запълнен с листове гипсокартон или торби със сухи смеси, скоростта на работа ще бъде значително намалена и ще е необходимо постоянното движение на материали от една стая в друга, за да се освободи работно пространство.

Следователно специалистите работят с доверени доставчици, на които винаги може да се разчита за планиране на доставките, а клиентът получава значителни спестявания на време и в резултат на това пари.

Също така, когато доставя материали от фирмата за ремонт, клиентът се освобождава от тежестта на евентуално връщане на неизползвани материали или грижата за разтоварването.

Довършителните материали също трябва да бъдат поръчани и доставени веднага след като помещенията са готови и като се вземат предвид условията за връщане, тъй като в някои, дори вериги магазини за строителни материали, периодът за възможно връщане на непотърсени продукти може да бъде ограничен до една седмица .

Източник: https://remontnapokrivibg.eu/

Related Post

Комплекси поради външен вид. Как можете да помогнете на детето си да приеме себе си?Комплекси поради външен вид. Как можете да помогнете на детето си да приеме себе си?

Самочувствието на нашите деца директно зависи от това как те се отнасят към външния си вид. Дори възрастните не винаги успяват да приемат външния си вид и да живеят с

Как да изберете блуза в големи размери?Как да изберете блуза в големи размери?

За модата няма идеална фигура – всеки може да изглежда добре, но ако сте по-пълна, трябва да избирате дрехите особено внимателно. Правилно подбраните неща ще ви помогнат да скриете несъвършенствата